نمایش 1–12 از 87 نتیجه

نمایش 9 24 36

برش پلاسما چیست؟

در برش پلاسما، قطعات فولادی یا فلزات دیگر با استفاده از یک مشعل بریده می شود.

در این فرآیند گاز های یونیزه شده با سرعت بالا از نازل سر باریکی عبور میکنند و همین امر باعث میشود که گاز به وسیله قوس الکتریکی، به پلاسما تبدیل می شود. تبدیل گاز به پلاسما باعث می شود گرمای زیادی آزاد کند که برای برش و ذوب قطعه فلزی کافی باشد. الکتریسیته از نازل برش پلاسما به سطح فلز منتقل می شود که باعث گرم شدن قطعه و نهایتا ذوب آن می شود و نهایاتا قطعه برش می خورد.

با کمک برش پلاسما می توان انواع فلزات رسانا مانند آلومینیوم و فولاد را برش داد. فلزات غیر آهنی را فقط می توان به قطر ۲.۵۴ سانتی متر برش داد. در استفاده از این روش مهارت خاصی لازم نمی باشد،‌ مثلا برای برش هواگاز اگر سرعت پیشروی استاندارد نباشد قطعه ممکن است اکسید شود اما برش پلاسما مهارت خاصی نمی طلبد.

جنس نازل برش پلاسما معمولا از مس است و همین باعث کنترل و منقبض کردن قوس می شود. همین قوس از الکترود مشعل به قطعه راسانا که می خواهیم آن را برش دهیم می رسد. نام این عملیات قوس منتقل شده می باشد. البته در برخی موارد از قوس انتقال نیافته استفاده می شود که در این روش قوس از الکترود به نازل بر می گردد. استفاده از این روش برای برش کم طرفدار است و از آن معمولا استفاده نمی شود.

می توان نتیجه گرفت که برش پلاسما برای فلزات رسانا استفاده می شود و اکثر فلزات و آلیاژ های دیگر نیز مانند مس،‌برنج و تیتانیوم رسانا هستند.

تفاوت برش پلاسما و هوا برش

از برش پلاسما می توان برای برش هر نوع فلز رسانایی استفاده کرد. در هوا برش قطعه مورد نظر به وسیله اکسید شدن برش می خورد. بنابراین این روش برای فلزاتی که اکسید می شوند مناسب است. فلزاتی مانند فولاد یا فلزات آهنی که اکسید می شوند. برخی فلزات مانند فولاد ضد زنگ یا حتی آلومینیوم با تشکیل دادن اکسیدی مانع برش می شوند. از آنجایی که برش پلاسما به اکسید شدن فلز کاری ندارد از آن می توان برای برش این دو فلز استفاده کرد پس گزینه مناسب تری می باشد.

در برش پلاسما می توان از گاز های گوناگونی استفاده کرد اما گاز غالب مورد استفاده هوای فشرده می باشد. هوای فشرده میزان دسترسی مناسبی دارد و به راحتی می توان آن را پیدا کرد بنابراین گاز پلاسما نیازی به ماده سوختنی ندارد.

مهارت یافتن در برش پلاسما از هوا برش ساده تر است و سرعت کار آن در برش فلزات نازک نسبت به هوابرش بیشتر است. اما به طور کلی و برای قطعات و فلزات ضخیم، هوا برش، سرعت بیشتری دارد. همچنین برای برش این قطعات ضخیم با استفاده از برش پلاسما ما به ظرفیت بیشتری از منبع تغذیه نیاز داریم. همین باعث می شود که برای برش صفحات و قطعات با ضخامت بیشتر اغلب از هوا برش استفاده کنیم.

ساختار برش دهنده پلاسما

برش دهنده های پلاسما مدل ها مختلفی دارند. در صنایع بازو های کوچک بزرگی وجود دارند که میتوانند با دقت و ظرافت بالا کار برش پلاسما را انجام دهند. زمانی که تغذیه به الکترود منفی متصل می شود و سر نازل را روی سطح قطعه می گذاریم مدار بسته ای شکل می گیرد. در این زمان جرقه ای بزرگ میان الکترود و سطح قطعه شکل می گیرد. سپس گاز به داخل کانال می رود و تا زمان تشکیل پلاسما آنجا می ماند. این فرآیند پلاسما را ایجاد می کند که دمای آن نزدیک 20000 درجه سیلیسیوس است و سرعتی مشابه سرعت صوت دارد.

پلاسما توانایی کنترل الکتریسیته را دارد. تا زمانی که قوس الکتریکی بر قرار است و منبع جریان به الکترود متصل است،‌ کار دستگاه در جریان است و می توان قطعه را برش داد. پلاسما طبیعتی غیر قابل پیش بینی دارد بخاطر همین ممکن است نازل اکسید شود و بازدهی دستگاه کمتر شود.

تورچ های برش پلاسما شامل دو نوع آب خنک و هوا خنک می شوند. تورچ های برش پلاسما دو نوع دستی و اتوماتیک را نیز دارند.

مزایا برش پلاسما

به کمک آن می توان تمام موادی که رسانای الکتریکی هستند برش داد.

به طور کامل می توان آلیاژ های فولاد و آلومینیوم را برش داد.

برای برش قطعه فولادی با ضخامت کم مناسب است.

با استفاده از گرمای کمتر می توان فولاد محکم را برش داد.

سرعت برش آن به نسبت بالاتر از دستگاه های صنعتی است.

می توان آن را به دستگاه سی ان سی متصل کرد.

به کمک آن می توان برش را زیر آب و در صنایع دریایی انجام داد.

لبه برش خوردگی ندارد و از کیفیت بالایی بر خوردار است.

معایب برش پلاسما

یکی از مهم ترین عیوب برش پلاسما آلودگی های زیست محیطی و آسیب رسانی به انسان می باشد.

برای برش قطعه هایی با زخامت زیاد مناسب نمی باشد.

نگهداری و سرویس های دوره ای آن هزینه بالایی دارد.

دراستفاده از برش پلاسما برق زیادی مصرف می شود.

برشی که این دستگاه ایجاد می کند عریض است و ظرافت بالایی ندارد.

قطعات یدکی برش پلاسما

این ابزار مانند هر ابزار دیگری قطعات و اجزایی دارد که در ادامه برخی از آنها می پردازیم:

اسپیسر تورچ برشکاری پلاسما

این قطعه برای برش با گاز های محافظ هلیوم، نئنون و آرگون استفاده می شود. این قطعه به نازل و قطعه فاصله می دهد تا سر نازل به قطعه کار نچسبد.

اسپیسر تورچ پلاسما

الکترود تورچ پلاسما

وظیفه این قطعه منتقل کردن گاز به همراه کنترل و حفظ آن است تا به نازل برسد. غالبا جنس این قطعه از برنج و مس می باشد.

الکترود تورچ پلاسما

ایزولاتور تورچ پلاسما

وظیفه این محصول که همان جدا کننده است،‌ قطع و وصل کردن می باشد. هنگامی که جریان قطع است، این قطعه فاصله ای را ایجاد می کند و باعث می شود در شرایط عادی جریان هایی را از مدار عبور دهد.

ایزولاتور تورچ پلاسما

رینگ تورچ پلاسما

کار این قطعه هدایت و حفظ گاز است. عایق نام دیگر این محصول است که آن را به این اسم می شناسند. محل قرار گیری رینگ پلاسما روی گردنه و ایزولاتور است.

رینگ تورچ پلاسما

سانترال تورچ پلاسما

وظیفه این بخش گرفتن برق و گاز ار دستگاه می باشد. دارای پین های مختلفی می باشد که با توجه به نوع دستگاه می توان آن را تغییر داد.

سانترال تورچ پلاسما

مشاهده فروشگاه ابزار دلتا