مقالات تخصصی

فرآیند جوشکاری استلایت

فرآیند جوشکاری استلایت چیست؟

جوشکاری استلایت با تمیز کردن. سطوحی که قرار است. جوش داده شوند شروع می شود. و سپس قطعات را از قبل. گرم می کنند تا به دمای. مطلوب خود برسند. سپس قطعات در یک محفظه. خلاء قرار می‌گیرند، جایی. که مقدار کمی فشار وارد می‌شود و. از منبع حرارت قوس یا پرتو لیزر. برای ذوب آنها استفاده می‌شود.

بسته به کاربرد، ممکن است. از تکنیکهای جوش دستی یا خودکار برای. ایجاد پیوند قوی بین. فلزات استفاده شود. هنگامی که قطعات با. موفقیت به هم متصل. شدند، سرد می شوند و. در صورت نیاز برای کاربرد خاص. خود پردازش می شوند. تکنیک‌های متداول پردازش. پس از جوش شامل. پرداخت، سنگ‌ زنی، ماشینکاری، آبکاری، پوشش، سندبلاست. و رنگ‌آمیزی است که همگی. برای بهبود استحکام و. ظاهر طراحی شده‌اند. 

مراحل جوشکاری استلایت:

جوش استلایت برای ایجاد. اتصال بین دو قطعه. فلز استفاده می شود. اولین مرحله تمیز. کردن سطوح فلزاتی است که. قرار است به یکدیگر متصل شوند. این کار را میتوان با یک. برس سیمی یا کاغذ سنباده انجام داد. در مرحله بعد، فلزات. در یک جک جوشکاری قرار می گیرند و. به هم متصل می شوند.

سپس از یک مشعل جوشکاری. برای گرم کردن فلزات تا نقطه ذوب. آنها استفاده می شود. هنگامی که فلزات ذوب شدند، یک فلز پرکننده. به محل اتصال اضافه می شود. این فلز پرکننده به ایجاد پیوند. قوی تری بین دو.قطعه فلز کمک می کند. سپس محل اتصال. سرد می شود و اجازه می دهیم. تا قبل از استفاده کاملاً خنک شود.

نمایش 9 24 36

مزیت جوشکاری استلایت:

مزیت اصلی جوشکاری استلایت. این است که اجازه. می دهد تا دو نوع فلز مختلف. مانند فولاد ضد زنگ و.آلومینیوم ،به گونه ای به هم. متصل شوند که در برابر دمای و شرایط. نامناسب مقاومت کنند.

این ویژگی جوشکاری استلایت. آن را به گزینه ای عالی. برای کاربردهایی مانند. اجزای موتور یا قطعات ماهواره ها و. فضاپیماها تبدیل می کند که. در دمای بسیار بالا کار.می کنند و درعین حال یکپارچگی. ساختاری آنها را نیز تضمین می کند.

علاوه بر این، جوشکاری.های ماهواره ها به دلیل فرآیند. همجوشی خود بسیار قوی هستند، و. آنها را برای اجزای حیاتی که در آن. شکست و خرابی میتواند بطور. بالقوه منجر به عواقب فاجعه.آمیز شود، مناسب می کند.

پدیده رقیق شدگی در جوشکاری استلایت چیست؟

در حین جوشکاری و سخت کاری سطحی. بوسیله سوپر آلیاژهای استلایت بر. روی قطعات گاهی لایه جوش نازک. شده که به آن رقیق شدگی. جوش استلایت گفته میشود. هنگامی که جوش استلایت. توسط فلز پایه زیر آن رقیق. میشود، مقدار سختی مورد نظر به.دست نمی‌آید و. سختی حاصله معمولا. کمتر از حد انتظار است.

این پدیده زمانی اتفاق می افتد که. مقداری از فلز زیرین، در.لایه سطحی استلایت حل. میشود و میزان آهن در. آلیاژ استلایت را افزایش میدهد. این امر، باعث کاهش. مقاومت در برابر خوردگی در. محیطهای خورنده (به دلیل کاهش محتوای کروم)، کاهش. سختی و نیز کاهش مقاومت در برابر سایش. میشود، اما مقاومت در برابر ضربه را در. این لایه افزایش میدهد.

در نتیجه برای مهندسان و متخصصان. جوشکاری مهم است که همیشه این. پدیده را در نظر داشته باشند. زیرا به عنوان مثال حتی رقیق. شدن 6% لایه استلایت با لایه زیرین. میتواند مقاومت در برابر سایش را از. 1 تا 6 برابر کاهش داده و مقاومت. در برابر سایش چسبان را تا. دو برابر کاهش دهد.

در جوشکاریهای صنعتی، معمولا. پدیده رقیق شدگی اجتناب ناپذیر.است، اما باید حد آن را با توجه به شرایط. جوشکاری قطعات مورد نظر مشخص کرد. هر چه پاس‌های جوشکاری. بیشتر شود، اثر. رقیق شدگی در لایه های. فوقانی، کاهش می یابد.

تعریف پاس‌های جوشکاری

پاس‌های جوشکاری ترتیبی که جوشکاری. باید انجام شود یا پیشرفت فرآیند جوشکاری. را تعیین می کنند. این توالی های جوشکاری که. بعنوان پاس‌های جوش شناخته میشوند، بخشی جدایی.ناپذیر از یک فرآیند جوشکاری. معمولی هستند که شامل چهار.پاس: Root Pass ، Hot.Pass، Fill up Pass و  Capping هستند. تعداد پاس‌های جوشکاری و. قطر فیلر جوشکاری باید طوری انتخاب شود. که پس از ماشینکاری.قطعه و رزوه‌کاری ، لایه استلایت. باقیمانده بر روی آن تقریباً در. حدود 2 میلیمتر باشد.

پارامترهای مختلفی بر.میزان پدیده رقیق شدگی در جوشکاری استلایت. تأثیر می‌گذارند، که می توان به هندسه.جوش، ضخامت لایه اول جوش، مهارت. تکنسین جوشکاری، جنس مواد. زیرلایه و نیز به نوع فرآیند جوشکاری اشاره نمود. به عنوان مثال، رقیق شدگی. در فرآیند جوشکاری با روش PTA (Plasma Transferred Arc Welding)  .یا جوشکاری قوس پلاسمای انتقالی میتواند. تا 10 برابر نسبت به فرآیند جوشکاری. با گاز آرگون TIG کمترشود.

نمایش 9 24 36

نتیجه گیری:

جوشکاری استلایت ابزاری مفید. برای اتصال دو نوع فلز. مختلف به یکدیگر بدون از بین بردن. استحکام یا دوام آنها در. شرایط سخت است.

با ترکیب بهترین خواص هر. دو ماده در یک پیوند. جامد، جوشکاری استلایت روشی. کارآمد برای مهندسین، برای. ایجاد محصولاتی فراهم می‌کند. که می‌توانند حتی در. سخت‌ترین محیط‌ ها مقاومت کنند و. در عین حال عملکرد قابل اعتمادی. را در هر زمان ارائه می‌دهند.

بنابراین اگر به دنبال راهی برای. اتصال ایمن دو فلز. غیرمشابه به یکدیگر هستید، جوشکاری استلایت. را در صنایع عمده از جمله. هوافضا، نفت، گاز، خودرو، حمل و.نقل، تولید برق، فولاد، چوب، شیشه، دندان‌.پزشکی و پتروشیمی امتحان کنید.

نمایش 9 24 36
بازگشت به لیست